Koronavírus-járvány

QR-kódokat vezetnek be egyes oroszországi régióban a szabadidős létesítmények látogatásához

Október 25-től QR-kódos rendszert vezetnek be a múzeumok, színházak és szállodák látogatására a transzbajkáli régióban.

2021.10.23 10:19ma.hu

Október 25-én kezdenek el működni a QR-kódok a transzbajkáli régió közterületein. Az ilyen határozatot Alekszandr Oszipov, a régió kormányzója írta alá. Erről a regionális kormány sajtószolgálata számolt be.

Megjegyzendő, hogy a hatóságok a COVID-19 előfordulásának ugrásszerű növekedése miatt döntöttek egy ilyen rendszer bevezetése mellett. A regionális kormány elnökhelyettese, Alekszandr Bardalejev szerint a múzeumok, színházak, szállodák, sportlétesítmények, szépségszalonok és egyéb szabadidős létesítmények látogatásához be kell mutatni az oltási igazolást vagy a QR-kódot, amely igazolja a vakcina második komponensének vagy az egykomponensű vakcinának a beadását, illetve a legfeljebb hat hónappal ezelőtti koronavírusos megbetegedésről szóló igazolást.

A rendelet kimondja, hogy a 65 évesnél idősebb, nem oltott lakosok számára kötelező önzárlatot vezetnek be Transzbajkáliában. A 18 év alatti gyermekek csak szülői vagy törvényes képviselői kísérettel vehetnek részt sportklubokban, múzeumokban, mozikban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.