Koronavírus-járvány

Pornósztár fotójával terjed egy durva oltásellenes álhír

Ne dőljön be!

2021.10.20 12:26ma.hu

A közelmúltban kezdett el terjedni egy magyar oltásellenes Facebook-csoportban az a hír, hogy az oltásokban található grafén-oxid gyakorlatilag minden nőnél meddőséget okozott. Mindezt egy dr. John Sins nőgyászra hivatkozva írják, aki egy több ezer nőt érintő felmérés során jutott erre a következtetésre - írja a Telex.

A szóban forgó bejegyzést egy fehér köpenyes, orvosnak látszó férfivel illusztrálták, a hírnek pedig semmi köze nincs a valósághoz. John Sins nevű nőgyógyász ugyanis nem létezik, ahogy a képen látható férfi sem orvos, hanem Johnny Sins amerikai pornósztár.

Az AFP tényfeltáró cikke megjegyzi, hogy a közösségi médiában terjedő magyar bejegyzés szövege arra utal, hogy a képet eredetileg viccnek szánhatták, még ha ezt egyes felhasználók nem is értették meg. Johnny Sins fotóját az elmúlt években nem egyszer használták fel álhírekhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.