Terrorizmus

A norvégiai ámokfutó nem íjjal, hanem valószínűleg szúrófegyverrel ölte meg összes áldozatát

A feltételezett merénylőt kórházi felügyelet alá helyezték.

2021.10.19 08:37MTI

A múlt heti kongsbergi ámokfutó valószínűleg szúrófegyverekkel ölte meg összes áldozatát, előtte valóban lövöldözött emberekre íjjal, de a helyszínek közötti útján valahol megvált az íjtól és a nyilaktól - közölte hétfőn a norvég rendőrség.

Az öt halálos és három sebesült áldozatot követelő, múlt szerdai támadás gyanúsítottja a 37 éves, dán Espen Andersen Braathen, aki beismerte a többszörös emberölést, és aki valósszínűleg pszichés problémákkal küzd korábbi hivatalos közlések szerint.

A nyomozás jelenlegi állása alapján a támadó először nyíllal lőtt több emberre, majd az íját és nyilakat valahol elhagyta vagy otthagyta, és két szúrófegyvert használt véletlenszerűen kiválasztott áldozatai ellen lakóházakban és nyilvános helyeken is, ugyanabban az utcában - közölte egy rendőrfelügyelő hétfői kongsbergi sajtóértekezletén. Hozzátette, hogy a nyomozás még mindig az elején tart, és szándékosan nem árulta el a nyomozás sikere érdekében, hogy a támadónak milyen szúrófegyverei voltak.

Pénteken azt közölte a rendőrség, hogy a támadónak valószínűleg pszichés problémái vannak, és ez állhat a támadás hátterében is. De továbbra sem zárják ki a dzsihadista terrorizmust az ügyben. A férfi egy-két éve áttért az iszlám hitre, ezért a hatóságok figyelték, kapcsolatot tartottak vele, mert tartani lehetett attól, hogy szélsőségessé válik, voltak erre utaló jelek.

A Verdens Gang című napilap jelentette, hogy a feltételezett merénylőt kórházi felügyelet alá helyezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.