Állatvédelem

Halálra gázoltak egy medvét

Halálra gázolt medvét talált a rendőrség Maros megyében.

2021.10.16 22:13ma.hu

Elpusztult medvét találtak a 15-ös országút szélén, a Maros megyei Petele (Petelea) település közelében, közölte szombaton Danut Stefanescu, a megye környezetvédelmi ügynökségének vezetője.

Elmondta, a petelei rendőrség értesítette őket péntek este, hogy medvetetemre bukkantak a település körgyűrűjének tájékán. A környezetvédelmi őrség képviselőivel és az állatorvossal együtt kiszálltak a helyszínre, és megállapították, hogy a nagytestű medvét gépkocsi ütötte el. A tetemet átadták a vadászterület igazgatóságának - írta a Maszol.ro.

„Bár az erdő a túloldalon van, a medvének van egy útvonala: kijön az erdőből, majd átkelve az úton bemegy a kukoricaföldre, táplálkozik, és visszamegy. Idén ősszel körülbelül 5-6 medvét ütöttek el autók. Néhány ezek közül sérülten bemenekült az erdőbe, néhány elpusztult” – magyarázta Stefanescu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.