Európa

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy 2022 legyen az ifjúság európai éve

Európa számára fontos, hogy a fiatalok jövőképpel rendelkezzenek, illetve kellő szerepvállalásra és részvételre törekedjenek.

2021.10.14 23:30MTI

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy 2022-t nyilvánítsák az ifjúság európai évévé - erről tájékoztatott az uniós bizottság csütörtökön.

A brüsszeli testület hangsúlyozta: Európa számára fontos, hogy a fiatalok jövőképpel rendelkezzenek, illetve kellő szerepvállalásra és részvételre törekedjenek. Európának lehetőségeket kell biztosítania a fiatalok számára a környezetbarátabb, digitálisabb és befogadóbb világban való boldogulásra - írták.

A közlemény Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét idézte, aki azt mondta, a koronavírus okozta világjárvány számos lehetőségtől, egyebek mellett attól fosztotta meg a fiatalokat, hogy új emberekkel találkozzanak, új barátokat szerezzenek, illetve új kultúrákat ismerjenek meg és fedezzenek fel.

"Szeretnénk, ha politikai döntéshozatalunk és politikai prioritásaink középpontjában a fiatalok állnának. Készek vagyunk meghallgatni őket, és együtt akarunk dolgozni velük az Európai Unió jövőjének alakításán" - fogalmazott.

Az Európai Unió erősebbé válik azáltal, ha felkarolja a fiatalok törekvéseit, ha megalapozott értékekkel rendelkezik és bátran cselekszik - tette hozzá von der Leyen.

A bizottság javaslatát az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa is megvitatja, ezek során figyelembe veszik az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság és a Régiók Bizottsága véleményét is. A tematikus év rendezvényei és az első tevékenységek várhatóan 2022 januárjában kezdődnek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.