India

Kétszeres életfogytiglant kapott az indiai férfi, aki kobrával ölette meg a feleségét

Az ügyészség úgy vélte, "a ritka esetek legritkábbikával" állnak szemben, és halálbüntetést kért a vádlottra.

2021.10.13 13:13MTI

Kétszeres életfogytiglant kapott Szuradzs Kumar indiai férfi, aki kobrát engedett alvó feleségére, a kígyó pedig halálra marta - írta a BBC hírportálja.

A Kerala államban élő Szuradzsot tavaly tartóztatták le, miután felesége, Uthra kígyómarás miatt meghalt. A rendőrség azután indította el a nyomozást, hogy Uthra családja gyilkosságra kezdett gyanakodni, mert a férj a hozomány miatt zaklatta őket.

Hétfőn egy indiai bíróság bűnösnek találta Szuradzsot, mert ő engedte alvó feleségére a kígyót. A 25 éves háziasszonyt tavaly otthonában találták holtan.

A családja gyilkosságra gyanakodott, mert néhány héttel korábban Uthrát egy Russel-vipera marta meg. Még a viperaharapásból lábadozott, amikor a kobra halálra marta.

A rendőrségi nyomozás megállapította, hogy Szuradzs tervelte ki mindkét merényletet. Letartóztatták azt a férfit is, aki segített beszerezni a hüllőket.

A LiveLaw indiai jogi weboldal szerint a vádirat ezer oldalon keresztük részletezte a nagy gonddal kidolgozott tervet és végrehajtását.

Az ügyészség úgy vélte, "a ritka esetek legritkábbikával" állnak szemben, és halálbüntetést kért a vádlottra.

A bíró egyetértett, hogy az eset rendkívül ritka, és kétszeres életfogytiglanra, valamint 500 ezer rúpiás bírság (kétmillió forint) megfizetésére ítélte Szuradzsot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.