Állatkínzás

14 kengurut mészárolt le két tinédzser Ausztráliában

A két tinédzsert az állatok megverésével és megölésével vádolják.

2021.10.12 09:49MTI

Több mint egy tucat kenguru megölésével vádol két tinédzsert az ausztrál rendőrség.

A Sydney-től délre elterülő tengerparti város, Batemans Bay két útja mentén helyi lakosok találták meg a 14 állat tetemét a hétvégén - írja a BBC hírportálja kedden.

Az új-dél-walesi rendőrség nyomozást indított, majd hétfőn letartóztattak két 17 éves fiút. A hatóságok egyelőre nem közöltek információt az elkövetők indítékáról.

A két tinédzsert az állatok megverésével és megölésével vádolják, a következő héten kell megjelenniük a bíróságon. Új-Dél-Wales állam törvényei szerint akit állatkínzás miatt elítélnek, öt év börtönbüntetést és 22 ezer ausztrál dolláros (ötmillió forint) pénzbüntetést kaphat.

A megölt állatok között két bébikenguru is volt, egy harmadik megsérült, egy helyi lakos találta meg. A túlélőt a WIRES vadvédelmi szolgálat vette gondozásába, a Hope (remény) nevet adták neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.