Koronavírus-járvány

Hoppá! A kétszer oltottak között több a fertőzött, mint az oltatlanok körében

A kétszer oltottak között arányaiban több a fertőzött, mint a nem oltottak között a hivatalos brit adatok szerint a 40 és 79 évesek között.

2021.09.14 21:11ma.hu

Ha az iskolába való visszatérés újabb hullámot eredményez Angliában – márpedig a Leicestershire-ből és Skóciából származó adatok erre utalnak – akkor kemény ősz elé néznek - és a kórházak ismét komoly nyomás alá kerülhetnek.

A brit kormány oltásfelügyeleti jelentéséből származó új adatok szerint ugyanis a 40 és 79 év közötti korcsoportban a fertőzöttek túlnyomó többsége kétszeresen oltott (lásd alább).

Meglepő a kettős oltással rendelkezők körében tapasztalható magasnak tűnő fertőzöttségi előfordulási arány.

És vezető tudósok szerint a magyarázat legalább részben az, hogy "a vakcina hatékonysága nem olyan jó, mint szeretnénk a Delta-változat esetében".

Persze, fontos megjegyezni, hogy a súlyos megbetegedések lényegesen ritkábban fordulnak elő a beoltott fertőzöttek között, mint a nem oltottak között - írta a www.itv.com.

De meglepő, hogy ezek a statisztikák ilyen kevés figyelmet kaptak, és ilyen kevés vitára adtak alkalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.