Tragédiák

Több mint 220 környezetvédő aktivistát öltek meg tavaly

A merényletek hátterében erdőgazdálkodási, víz- és gátépítési, valamint mezőgazdasági projektek állhatnak.

2021.09.13 09:12MTI

Világszerte 227 környezetvédő aktivistát öltek meg tavaly - közölte a Global Witness nevű nemzetközi szervezet hétfőn közzétett jelentésében.

Egy évvel korábban 212 aktivista életébe került a környezetvédelemért és az őslakos közösségek földjogaiért folytatott küzdelem.

A támadások háromnegyedét Latin-Amerikában jegyezték fel. Csak Kolumbiában 65 környezet- és természetvédőt öltek meg, Mexikóban 30-at és a Fülöp-szigeteken 29-et - derül ki a jelentésből.

A Global Witness ugyanakkor abból indul ki, hogy a meggyilkolt aktivisták tényleges száma ennél jóval magasabb lehet. A merényletek hátterében a szervezet információi szerint erdőgazdálkodási, víz- és gátépítési, valamint mezőgazdasági projektek állnak, az elkövetők és megbízóik pedig javarészt vállalatok, földművesek, részben állami szereplők, illetve bűnszervezetek, félkatonai csoportok és lázadó milíciák soraiból kerülnek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.