Kábítószer-kereskedelem

A banán mellé némi kokain is érkezett egy horvát szupermarketbe

Múlt héten hétfőn, a reggeli órákban mintegy 18 kilogramm kokainra bukkantak a banánok között egy pločei szupermarketben a helyi média szerint.

2021.07.25 23:34ma.hu

A Ploče online értesülései szerint a szállítmányban elrejtett kábítószerre teljesen véletlenül bukkantak rá a Lidl munkavállalói, amikor a dobozokból éppen a polcokra pakolták a banánokat a vevőtérben – írja a Napi.hu.

A helyi sajtó szerint az incidens összefüggésben állhat azzal az üggyel, melyben a horvát ügyészség néhány nappal a váratlan kokain felfedezése előtt vádat emelt három férfi ellen, bár a két eset közötti kapcsolatot a hatóságok nem erősítették meg.

Oliver Čokara, Anđel Or±ulić és Goran Bebić azért áll bíróság elé, mert a pločei kikötőn keresztül 56 kilogramm kokaint csempésztek Horvátországba Ecuadorból, ehhez pedig banánokat szállító konténert is használtak.

A horvát ügyészség azzal vádolja a három férfit, hogy egy ismeretlen személyazonosságú ecuadorival és egy vevővel együtt 2020 márciusa és 2021 márciusa között a kábítószer Horvátországba csempészésében és értékesítésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.