Áradás

Összeomlott egy vasúti híd a transzszibériai vasútvonalon

A helyszínre vezényeltek mentővonatokat, valamint a szretyenszki tűzoltó- és mentőőrs különleges egységét.

2021.07.23 10:17MTI

A heves esőzések miatt összeomlott egy vasúti híd a transzszibériai vasút vonalán, Oroszország Bajkálontúli határterületén.

Az eset a Kuenga-Ukurej átkelőnél, Nyizsnyaja Kuenga település közelében történt. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint személyi sérülés nem történt. A vonatforgalom mindkét irányban leállt. A helyszínre vezényeltek mentővonatokat, valamint a szretyenszki tűzoltó- és mentőőrs különleges egységét.

A transzszibériai vasút a világ leghosszabb vasútvonala, építése százharminc éve, 1891. május 31-én kezdődött, és 1916 októberére fejeződött be. Jelenlegi hossza 9289 kilométer, a vonal kétvágányú, teljes hosszán villamosított.

A vasút két kontinensen fut keresztül, Európában 1777, Ázsiában 7512 kilométeren, a 87 megálló között öt olyan nagyváros is van - Moszkva, Perm, Jekatyerinburg, Omszk és Novoszibirszk -, amely lélekszáma meghaladja az egymilliót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.