Koronavírus-járvány

Delta variáns: Ausztriában mát 71 esetet azonosítottak

Aggodalommal tekintenek a variáns terjedésére.

2021.06.16 13:45MTI

Ausztriában mind a szakértők, mind a politika szereplői aggodalommal tekintenek a koronavírus Delta variánsának terjedésére, mivel keddig összesen 71 ilyen - elsőként Indiában felfedezett - vírusmutációt azonosítottak be - jelentette szerdán a Der Standard című osztrák napilap.

Az Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Ügynökség (AGES) - a lap által idézett - adatai szerint a 71 esetből a legtöbbet, 32-t Bécsben, 19-et Salzburgban, 7-et Tirolban, 6-ot Alsó-Ausztriában, 5-öt Stájerországban, továbbá egyet-egyet Karintiában és Felső-Ausztriában találtak.

A Der Standard idézte Wolfgang Mückstein egészségügyi minisztert, aki óva intett attól, hogy "bárki is alábecsülje a Delta variánst". Véleménye szerint ez a vírusváltozat Európában is el fog terjedni, és előbb-utóbb Ausztriának is problémát jelent majd

A tárcavezető mindazonáltal kijelentette: "nincs ok pánikra, hiszen jól haladunk az oltásokkal". Hozzátette: Ausztriában a lakosság közel 70 százaléka hajlandó beoltatni magát, és az oltóanyagok is egyre nagyobb számban és lényegesen kiegyensúlyozottabb tempóban érkeznek az országba. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a lakosságnak továbbra sem szabad megfeledkeznie az olyan jól bevált védekezési módszerekről, mint a kézmosás és a javasolt távolságtartás. Jelezte, hogy a maszkviselés kérdésében még nem döntött a kormány.

Ausztriában az elmúlt 24 órában összesen 153 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 649 002 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 280, az intenzív kezelésre szoruló betegek 92-en vannak. A fertőzés okozta betegség (Covid-19) szövődményeibe az elmúlt napon 3-an haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 671-re emelkedett. A betegségből 634 900 osztrák gyógyult fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.