Koronavírus-járvány

Izraelben már zárt térben sem kell maszkot viselni

Izrael a koronavírus elleni beoltottság szempontjából az élmezőnyhöz tartozik a világon.

2021.06.15 11:42MTI

Izraelben keddtől már zárt térben sem kell maszkot viselni a koronavírus-járvány ellen, ezzel az utolsó jelentős korlátozást is megszüntették, köszönhetően annak, hogy továbbra is csökken az új megfertőződések száma.

Izrael a koronavírus elleni beoltottság szempontjából az élmezőnyhöz tartozik a világon, a 9,3 millió lakos mintegy 55 százalékát már teljesen beoltották - június elejétől már a 12-15 év közöttiek is beoltják -, bár az oltási ütem az utóbbi időben lelassult. Június eleje óta már legfeljebb egy a halálos áldozatok napi száma az egészségügyi minisztérium adatai szerint.

Továbbra is maszkot kell viselniük az egészségügyi intézményekben a be nem oltott személyzetnek és a pácienseknek, a légi utasoknak és az éppen házi karanténba tartóknak.

Szabad térben már áprilisban eltörölték a maszkviselési kötelezettséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.