Koronavírus-járvány

Pert indítottak az oltásellenes kórházi dolgozók

Fizetés nélküli szabadságra küldték őket, mivel nem voltak hajlandók beoltatni magukat koronavírus ellen.

2021.06.14 07:39MTI

Hiába indítottak pert egy houstoni kórház alkalmazottai munkaadójuk ellen, mert az fizetés nélküli szabadságra küldte őket, mivel nem voltak hajlandók beoltatni magukat koronavírus ellen, a szövetségi bíró elutasította beadványukat - adta hírül az AP amerikai hírügynökség vasárnap.

A Houstoni Metodista Kórház 178 dolgozóját függesztette fel a munkavégzés alól június 7-én, közülük 117-en indították a pert. A bíró, Lynn Hughes valótlannak ítélte a fő panaszos, Jennifer Bridges állítását, miszerint a vakcinák "kísérletiek és veszélyesek", Bridges azon állítását pedig, miszerint a beoltás elvárása a náci koncentrációs táborok kényszerített emberkísérleteihez hasonlít, elítélendőnek minősítette.

A bíró szerint a kórház nem kényszerítette arra a felpereseket, hogy beoltassák magukat: szabadon választhattak, hogy megteszik-e, vagy máshova mennek dolgozni.

A panaszosok ügyvédje közölte, hogy fellebbez az elsőfokú ítélet ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.