Koronavírus-járvány

Észak-macedón egészségügyi miniszter: nyáron már lehet rendezvényeket tartani

A járványhelyzet nagyon kedvezően alakul a nyugat-balkáni országban.

2021.06.11 08:58MTI

Venko Filipce észak-macedón egészségügyi miniszter szerint semmi akadálya nincs annak, hogy a nyár folyamán már különböző ünnepségeket és kulturális rendezvényeket tartsanak az országban, a járványhelyzet ugyanis nagyon kedvezően alakul a nyugat-balkáni országban.

A politikus a szkopjei Kanal 5 televízió csütörtök esti műsorában arról is beszélt, hogy napokon belül teljesen megszüntethetik a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalmat.

"Enyhítünk az intézkedéseken, de továbbra is elővigyázatosnak kell maradnunk, ez a vírus ugyanis még kiismerhetetlen. Az a fontos, hogy kövessük az előírásokat" - tette hozzá.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában péntekre 210-zel 714 462-re, Koszovóban 11-gyel 107 071-re, Észak-Macedóniában 18-cal 155 445-re, Montenegróban 23-mal 99 890-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 55-tel 204 171-re növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában héttel 6945-re, Koszovóban eggyel 2252-re, Észak-Macedóniában eggyel 5469-re, Bosznia-Hercegovinában pedig hattal 9357-re emelkedett. Montenegróban az utóbbi napon nem volt halálos áldozata a kórnak, így a halottak száma 1595 maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.