Koronavírus-járvány

Biden: az Egyesült Államok félmilliárd adag koronavírus-vakcinát vásárol a rászoruló országoknak

A vakcinák szállítása már augusztusban megkezdődik, egyenesen gyártóüzemekből, és az idén 200 millió adag jut el rendeltetési helyére.

2021.06.10 20:39MTI

Az Egyesült Államok 500 millió adag koronavírus-oltóanyagot vásárol a Pfizer gyógyszeripari csoporttól a rászoruló országok számára - jelentette be csütörtökön Angliában Joe Biden amerikai elnök.

Biden, aki a hét vezető ipari hatalom csoportjának (G7) pénteken kezdődő háromnapos csúcstalálkozójára érkezett Nagy-Britanniába, a találkozó délnyugat-angliai helyszínén tartott csütörtök esti sajtótájékoztatóján elmondta: a félmilliárd adag vakcinát az amerikai kormány csaknem száz olyan ország között osztja szét, amelyeknek égető szükségük van e segítségre a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, és adományhoz Washington semmiféle feltételt nem szab.

Az amerikai elnök közölte: a vakcinák szállítása már augusztusban megkezdődik, egyenesen gyártóüzemekből, és az idén 200 millió adag jut el rendeltetési helyére.

A fennmaradó 300 millió dózist 2022 első felében szállítja az Egyesült Államok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.