Brutális baleset

Tragédia az illegális vadászaton: fejbe lőttek egy erdészt

Előbb eltüntették a bizonyítékokat, csak aztán értesítették a hatóságokat.

2021.06.10 15:06ma.hu

Tragikus kimenetelű illegális vadászat helyszíne volt idén május 7-én a Bihar megyei Magyarremetét övező erdő, ahol a 46 éves Marius Laza mézgedi erdész, háromgyerekes apa egy fejlövés következtében életét vesztette - írja a Főtér.

Először arról adtak hírt, hogy a lőtt sérülést Sebastian Bologa mézgedi lakos okozta, akivel közösen illegális vaddisznóvadászatot szerveztek. A lövés körülményeiről és a résztvevők számáról semmit nem lehetett tudni, az ügyészek feltárták az eset részleteit.

Eszerint Bologa mellett még hat személyt vonnának felelősségre, akik nemcsak részt vettek az illegális vadászaton, de késleltették a hatóságok riasztását is, csak azért, hogy eltüntessék a rájuk utaló bizonyítékokat - írja a portál.

Az értesülések szerint a felelősségre vont személyek között van Adrian Ştefănică volt magyarremetei polgármester is, aki jelenleg a belényesi erdőfelügyelet mérnöke, testvére, Ioan Ştefănică, aki mellesleg szintén erdész, Alin Letea, az erdőfelügyelet alkalmazottja, Cosmin Iştoc, a magyarremetei önkormányzat környezeti felügyelője, Ioan Lezeu építési vállalkozó, valamint egy hajtóként közreműködő juhász, Nicolae Magda.

A nyomozóhatóságok forrásai szerint rajtuk kívül jelen lehetett egy másik mézgedi lakos, Geczi Ştefan, akit tanúként hallgattak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.