Szerencsejáték

Angliában a lottózást nem amatőr szinten űzik - 44 milliárd Ft-ot nyert valaki

Nagymilliárdos született.

2021.06.07 13:47ma.hu

111 millió font (nem forint) volt az EuroMillions jackpot főnyereménye, amit egy brit játékos nyert meg. Ez átszámolva jóval több, mint 44,5 milliárd forint.

A végtelenül szerencsés illető nemcsak mind az öt számot (07, 20, 36, 40, 46) találta el, hanem a Lucky Star (2 és 4) számokat is.

Amennyiben a nyertes jelentkezik a döbbenetes vagyonért, ellenőrzik a szelvényét, és kifizetésekor kérheti neve titokban tartását, de ha nem igényli, akkor akár közhírré is tehetik. Ha inkognitóban marad, akkor az EuroMillions üzemeltetője, a Camelot még csak azt sem mondhatja el, hol vásárolták a szelvényt.

Az összeg egyébként a brit szerencsejáték történelmének kilencedik legnagyobb nyereménye, idén pedig a negyedik szerencsés.  Nagy-Britanniában az eddigi legnagyobb lottónyeremény 170 millió font volt, ráadásul nem is olyan rég, 2019 októberében, de ő sem szerette volna, ha kitudódik a neve.

A valaha elért legmagasabb összeget idén februárban nyerték meg az EuroMillions-on, amikor egy svájci játékos 210 millió eurót vitt haza, ami átlagban 72 500 000 000 forintnak felel meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.