Koronavírus-járvány

Maszkot kezdtek hordani az oltásellenesek, hogy védjék magukat a beoltottaktól

Oltásellenesek egy csoportja most ugyanúgy arcmaszkot visel, mint a többi ember, de ők egész más okból: így védik magukat a "kilökődő" vakcinadaraboktól.

2021.05.14 12:03ma.hu

A HVG a Vice-ra hivatkozik, ahol arról jelent meg cikk, hogy az oltásellenesek és még a maszkellenesek is úgy gondolják, mégiscsak felveszik azt a védőfelszerelést, csak nem a koronavírus, hanem az az ellen beoltottak miatt.

Az oltásellenesek úgy gondolják, hogy a beoltottak ugyanúgy "ürítik" az oltást, mint ahogyan a fertőzöttek a koronavírust - írja a lap. "Az oltásból kiszabadult fehérjék aztán vetélést, terméketlenséget és szabálytalan menstruációt okoznak."

A szakértők szerint a probléma onnan indul, hogy az oltáselleneseknek fogalmuk sincs, hogyan működnek a vakcinák. A Reutersnek az amerikai járványmegelőzési központ szakértői válaszoltak: a COVID-19 vakcinák túlnyomó része (kivéve az inaktivált vírust tartalmazók) utasításokat adnak a saját sejtjeinknek, hogyan gyártsák le a vírus tüskefehérjéjét, az oltóanyag maga pedig 72 órán belül kiürül, a szervezet enzimei ugyanis lebontják. A tüskefehérje ellen a szervezet immunválaszt generál, és elpusztítja azt.

Ebből következik, hogy a vakcináltak sem a vakcinát, sem a tüskefehérjét nem ürítik.

Ha a vakcinák "fertőznének", az a járvány ellen is hatásos lenne, hiszen nem kellene mindenkit beoltani - de az biztos, hogy örömteli csavar a történetben, ha ettől való félelmükben az oltásellenesek és maszktagadók is elkezdenek védekezni. Az ok más, az eredmény viszont ugyanaz: a maszk és a távolságtartás megakadályozhatja, de legalább lelassíthatja a koronavírus terjedését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.