Koronavírus-járvány

Egy napig sem bírták a karantént a malájok: több százan sértették meg a korlátozást

Csaknem 500 ellenőrzőpontot létesítettek országszerte az utazási korlátozások kikényszerítésére.

2021.05.13 18:48MTI

440 embert vettek őrizetbe Malajziában, a tomboló koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén első napján a korlátozások megszegéséért.

Ismail Sabri Yaakob védelmi miniszter közölte, hogy 138 embert a maszkviselési kötelezettség megsértése, tizenötöt pedig távolságtartási szabályok megszegése miatt állítottak elő.

A miniszter szerint csaknem 500 ellenőrzőpontot létesítettek országszerte az utazási korlátozások kikényszerítésére, amelyeket a ramadán böjti hónapot lezáró Íd al-fitr háromnapos ünnepére tekintettel rendeltek el.

Malajzia a korábbi korlátozásokat is a lehető legszigorúbban érvényesítette: volt, hogy naponta százakat állítottak elő. Az ellenőrzéseken gyakorta vezető politikusok is fennakadnak, így például Mahathir Mohamad és Najib Razak volt miniszterelnökök is.

Najibot például a múlt héten 700 dollárnak, azaz 207 ezer forintnak megfelelő pénzbírságra ítélték, mert kötelező lázmérés nélkül lépett be egy Kuala Lumpur-i étterembe.

A mintegy 31 millió lakosú országban a járvány kitörése óta 458 077 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 1788-an hunytak el a szövődmények miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.