Irán

Saját rokonai fejeztek le egy 20 éves iráni fiatalembert, mert megtudták, hogy meleg

Törökországba akart menni a barátjához, amikor elhurcolták és meggyilkolták.

2021.05.12 13:30ma.hu

Saját rokonai végeztek egy 20 éves fiatalemberrel az iráni Ahvaz városában, miután megtudták, hogy meleg - jelentették iráni melegjogi szervezetek.

Ali Fazeli Monfaredet féltestvére és két unokatestvére hurcolta el. Levágták a fiatal férfi fejét, holttestét a város külterületén, egy pálmafa alatt hagyták. Ezután felhívták az édesanyját, hogy megmondják neki, hol találja a fiát.

A 6Rang iráni melegjogi szervezet közlése szerint Monfaredről mindig is gyanították a rokonai, hogy meleg, de csak azután tudták meg biztosan, hogy a férfit felmentették a kötelező sorkatonai szolgálat alól. A helyi jogszabályok szerint ugyanis a homoszexuálisok orvosi felmentést kapnak, a hivatalos szöveg szerint azért, mert "mentális betegségben szenvednek".

Az erről szóló iratot postán küldték ki Monfarednek, ám azt a féltestvére nyitotta ki.

Shadi Amin, a 6Rgang szóvivője szerint az ügyben nem történtek letartóztatások, a rendőrség csak ezt mondta a fiú anyjának, hogy lenyugtassák.

Monfared ugyanakkor egy tehetős család gyermeke, és édesapja rendkívül dühös fia brutális meggyilkolása miatt.

Iránban nem számít törvénytelennek, ha valaki homoszexuális, ám a meleg szexuális kapcsolatot már szigorúan büntetik: 31-től százig terjedő korbácsütéssel, és akár kivégzéssel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.