Bűnügy

Meggyilkolta terhes szeretőjét a bokszoló, halálbüntetés várhat rá

A 27 éves sportoló feladta magát a rendőrségen, ha bebizonyosodik a bűnössége, hazájában halálra ítélhetik.

2021.05.11 07:56ma.hu

A Puerto Ricó-i hatóságok egy eltűnt nő, Keishla Rodríguez Ortiz után nyomoztak. A nő holttestét múlt szombaton találták meg egy fővároshoz, San Juanhoz közeli lagúnában. A térfigyelő kamerák felvételei, valamint az orvosi vizsgálatok brutális gyilkosságra derítettek fényt. Az áldozatot leütötték, szervezetébe ezután valamilyen ismeretlen anyagot fecskendeztek. Ezután megkötözték, testéhez egy betonlapot kötöztek, vízbe dobták, majd még rá is lőttek.

A brutális gyilkossággal Felix Verdejo profi bokszolót gyanúsították meg, aki másnap feladta magát.

Az ökölvívó nem egyedül követte el a bűncselekményt, valaki segített neki, ráadásul a helyszínhez közeli leállósávban a sportoló autója parkolt a gyilkosság idején.

Az FBI vádat emel az ügyben, ám nehezíti a helyzetet, hogy a bokszoló és ügyvédei nem működnek együtt és nem hajlandóak válaszolni a kérdésekre.

Keishla Rodríguez Ortiz családja biztos benne, hogy Verdejo végzett a lányukkal, akivel évek óta viszonya volt, annak ellenére, hogy a bokszoló házas és van egy kislánya. A 27 éves nő terhes lett Verdejótól, aki azonban azt akarta, hogy vetesse el a magzatot a családjára és a karrierjére való tekintettel.

Egy szövetségi bíró elrendelte, hogy Verdejo óvadék ellenében sem engedhető szabadlábra.

"Ez egy olyan eset, amelyben ha a vádlottat bűnösnek találják, halálbüntetéssel sújtható" - mondta Camille Velez bíró.

Az amerikai kormánynak 30 napja van arra, hogy az ügyet egy szövetségi nagybíróság elé terjessze, Verdejo következő tárgyalásának időpontját azonban még nem jelentették be.

Verdejo 2012-ben a Londoni olipmpián képviselte Puerto Ricót, ahol a negyeddöntőig jutott, majd ugyanabban az évben profinak állt. 29 mérkőzéséből csupán kettőt veszített el, 27-et nyert meg, 17-et kiütéssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.