Koronavírus-járvány

Ukrajnában ismét gyorsult a fertőzés terjedése

Több mint hatezer, a megelőző napinál csaknem 3500-zal több új koronavírusos beteget jegyeztek fel.

2021.05.06 12:15MTI

Ukrajnában csütörtökre megint gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint hatezer, a megelőző napinál csaknem 3500-zal több új koronavírusos beteget jegyeztek fel, és a halálos áldozatok száma is több mint kétszer annyi lett, mint a megelőző napokban.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 6038 új esettel 2 097 024-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 374-gyel 45 451-re. A megelőző napokban még 160 körüli volt az elhunytak száma. Eddig 1 711 709-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban több mint 14 ezren, az aktív betegek száma így tovább csökkent csaknem 8700-zal, 339 864-re.

Kórházba 1849 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napokban számuk 1500 körüli, illetve az alatti volt.

A legtöbb új beteget, 622-őt az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

Közben csütörtöktől újabb régiók kerültek át a legsúlyosabb járványhelyzet szerinti "vörös" besorolásból enyhébb kategóriába - tájékoztatott Oleh Nemcsinov kabinetminiszter a kormány válságstábjának szerdán meghozott döntéséről. Ez alapján már csak három "vörös" besorolású régió maradt, melyek az ország keleti részében vannak: Szumi, Poltava és Zaporizzsja megye. A legenyhébb, "sárga" kategóriában van a főváros és Kárpátalja mellett 11 megye - vagyis az ország fele -, 9 pedig "narancs" besorolású.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.