Koronavírus-járvány

Kanadában már a 11 éven felüli gyerekeket is olthatják a Pfizer vakcinájával

Az észak-amerikai országban korábban már engedélyezték ennek az oltószernek a beadását a 15 évesnél idősebb gyerekek esetében.

2021.05.05 20:12MTI

A kanadai egészségügyi hatóság engedélyezte a 11 évesnél nagyobb gyerekek beoltását az amerikai-német fejlesztésű Pfizer-vakcinával - adta hírül az AP amerikai hírügynökség szerdán, miután a hírt megerősítette Supriya Sharma kanadai egészségügyi főtanácsadó.

Az észak-amerikai országban korábban már engedélyezték ennek az oltószernek a beadását a 15 évesnél idősebb gyerekek esetében.

A Pfizer cég március végén tett közzé előzetes eredményeket 2260, 12-15 év közötti - önként jelentkező - gyerek beoltásáról. Egyik serdülő sem betegedett meg koronavírustól azok közül, akik dupla oltást kaptak, míg a placebócsoportban 18-an megfertőződtek. Mellékhatások tekintetében ugyanaz a tapasztalat, mint fiatal felnőtteknél: fájdalom, láz, hidegrázás, fáradtság - főként a második oltást követően.

Az alanycsoportot két éven át figyelemmel fogják kísérni, hogy információk derüljenek ki az oltás biztonságosságáról és arról, hogy milyen hosszú ideig ad védettséget ez a vakcina.

A 37,6 millió lakosú Kanadában eddig az emberek 34 százaléka kapott legalább egy oltást. A májusi tervben legkevesebb 10 millió lakos oltása szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.