Koronavírus-járvány

Hollandiában egy nap alatt rekordnak számító, több mint kilencezer új fertőzöttet regisztráltak

A kórházakban koronavírussal kezeltek száma az előző naphoz képest szintén emelkedést mutat.

2021.04.22 17:21MTI

A járványügyi mutatók újra meredeken emelkednek Hollandiában, a szerdai nyolcezret is meghaladó új koronavírus-fertőzéses eseteket követően az elmúlt 24 óra alatt több mint kilencezer fertőzöttet regisztráltak az országban - közölte az illetékes holland közegészségügyi intézet csütörtökön.

A holland hatóság beszámolója szerint a regisztrált új fertőzöttek száma közel 1130 esettel haladta meg az előző napi adatokat csütörtökön 9648 volt, ez közel két hete folytatódóan emelkedő tendenciáról árulkodik. A szerdai adat 13 százalékkal magasabb az egy hete feljegyzett számoknál.

A kórházakban koronavírussal kezeltek száma az előző naphoz képest szintén emelkedést mutat, csütörtökön 2682 embert ápoltak különböző hollandiai kórházakban, míg számuk szerdán 2614 volt. A holland kórházak csaknem 40 százaléka túlterhelt, a koronavírusos betegek kezelése érdekében még az úgynevezett kritikus gyógykezelések számát is csökkenteni kellett. Kritikus gyógykezelésnek az számít, amikor hat héten belül beavatkozást kell végezni a betegen annak érdekében, hogy elkerüljék a visszafordíthatatlan egészségkárosodást - magyarázták. Hozzátették: az alapellátás szintén késedelmet szenved a kórházakra nehezedő nyomás miatt. Minden negyedik holland kórház szünetelteti a rutinműtéteket és a nem feltétlenül szükséges kezeléseket - mondták.

Beszámoltak arról is, hogy a 17,2 millió lakosú országban az ez idáig beadott védőoltások száma csütörtökön elérte a 4,8 milliót.

A járvány kezdete óta 16 965-en haltak meg a koronavírus szövődményeiben, az igazolt fertőzéses esetek száma jelenleg 1 417 772 Hollandiában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.