Baleset

Elsüllyedt indonéz tengeralattjáró: szombatig lehet esélye a legénységnek a túlélésre

A legfontosabb a hajón tartózkodó 53 ember kimentése.

2021.04.22 16:28MTI

Bali partjainál süllyedt el az indonéziai tengeralattjáró, szombatig van elegendő oxigén az 53 fős legénységnek.

Judo Margono admirális, Indonézia haditengerészetének vezérkari főnöke közölte a hírt, hozzátéve, hogy az időjárás kedvez a mentési munkálatoknak.

Az ország védelmi minisztérium bejelentette, hogy Ausztrália, Szingapúr és India is felajánlotta segítségét a mentéshez. Joko Widodo indonéz elnök ennek kapcsán kijelentette: a legfontosabb a hajón tartózkodó 53 ember kimentése.

A 44 éves, német gyártmányú KRI Nanggala-402 típusú hadijárművel mintegy 95 kilométerre a parttól vesztették el a kapcsolatot, miközben torpedógyakorlatot folytattak.

A haditengerészet szóvivője, Julius Widjojono admirális azt mondta, hogy a tengeralattjáró gyaníthatóan 600-700 méteres mélységben van, ám szerinte a járművet úgy tervezték, hogy 250-500 méteres mélységig merüljön. Ezen túlmenően már veszélyes lehet számára a mélység.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.