Állati

A világ legapróbb szuperhőseit mutatja be a Londoni Állatkert legújabb látványossága

A látogatók megismerkedhetnek az ugrópókfélékkel, a sáskarákokkal és az óceánokat, tengereket és folyókat takarító, "ezermester" vízi élőlényekkel.

2021.04.22 23:30MTI

A világ legapróbb szuperhőseit, köztük a tengeri fajok nagy részének élő- és szaporodóhelyet biztosító korallokat, valamint szorgalmas hangyákat, pókokat és bogarakat mutat be izgalmas módon a nagyközönségnek a Londoni Állatkert jövő hónapban nyíló legújabb látványossága.

Az intézményt működtető Londoni Állattani Társaság (ZSL) szerint a Tiny Giants: From Minibeasts to Coral Reefs (Apró óriások: a minibestiáktól a korallzátonyokig) elnevezésű attrakció május 17-én nyitja meg a kapuit, olyan fajokat ünnepelve, amelyek nélkül az emberiség nem tudna élni.

A látogatók egyebek között bogárperspektívából láthatják majd a világot, amint belépnek egy hatalmas levelekkel és virágokkal teli kertbe. Megismerkedhetnek az ugrópókfélékkel, a sáskarákokkal és az óceánokat, tengereket és folyókat takarító, "ezermester" vízi élőlényekkel.

Az egyik akváriumban méretes zátony ad otthont bohóchalaknak és palettás doktorhalaknak. A színpompás halak olyan korallok alkotta erdőben úszkálnak, amelyeket az illegális kereskedelemből mentettek ki az állatkert szakértői.

Nagy-Britannia egyetlen "pókátjárójában" a látogatók üvegfalak nélkül vehetik szemügyre a káprázatos hálóikban pihenő arany hálószövő pókokat.

A látványosság egy olyan alternatív világot is bemutat, ahol már nem léteznek rovarok, hogy a látogatók megértsék, mennyire mások lennének a mindennapok ezek nélkül a nagyrészt láthatatlanul ténykedő állatok nélkül, amelyek megtisztítják a természetet, felfrissítik a termőföldet és jelentős mértékű beporzást végeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.