Illegális bevándorlás

Késelés egy holland menekülttáborban, többen megsérültek

A bűncselekmény súlyossága miatt a hatóságok regionális vészhelyzetet hirdettek.

2021.04.22 13:12MTI

Heten megsérültek a hollandiai Echt településen fekvő menekülttáborban szerda este történt késelés folyamán - tájékoztatott a Dutchnews holland hírportál csütörtökön rendőrségi forrásokra hivatkozva. Ketten közülük életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A feltételezett elkövetőt, a tábor 24 éves lakóját a rendőrség letartóztatta, a bűncselekmény oka egyelőre nem ismert. A rendőrségi közlemény szerint a bűncselekmény súlyossága miatt a hatóságok regionális vészhelyzetet hirdettek.

A hatóságok arról is tájékoztattak, hogy több mentőautót és egy helikoptert rendeltek a menekülttáborhoz, továbbá Németországból is érkezett mentőszolgálat a sebesültek ellátására, akiket a közeli kórházba szállítottak. Az épület azon részét, ahol az incidens történt, lezárták a hatóságok, az ott tartózkodókat egy másik részlegbe telepítettek át.

A település polgármestere, Jos Hessels szerint a központ több tucat lakója szemtanúja volt a támadásnak, ezért pszichológiai segítséget kell kapniuk.

"A tábor lakói kis területen élnek, többnek traumatikus múltja van. Nem könnyű itt sem az életük, gyakoriak a konfliktusok - nyilatkozta, hozzátéve, hogy az ilyen súlyos esetek kivételesek.

A befogadóközpontban jelenleg 400 hollandiai menekültstátuszt igénylő különféle nemzetiségű ember él együtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.