Koronavírus-járvány

Moszkvában romlik a járványhelyzet

Moszkvában február 12-én kétezer alá csökkent a naponta újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, ám áprilisban ismét meghaladta ezt az értéket.

2021.04.20 18:58MTI

Romlott az elmúlt két-három hétben a koronavírus-járványhelyzet az orosz fővárosban - közölte Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.

Közölte, hogy Moszkva programot indított az idősebb korosztályok beoltásának ösztönzésére; a 60 évesnél idősebb fővárosiak a vakcina beadatását követően kedvezményekben részesülhetnek az üzletekben és a gyógyszertárakban. Szobjanyin szerint a moszkvai kereskedelmi kamara aggodalmát fejezte ki a város lezárásának lehetőségével kapcsolatban, ezért támogatja a kezdeményezést.

Moszkvában február 12-én kétezer alá csökkent a naponta újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, ám áprilisban ismét meghaladta ezt az értéket. Kedd volt az első nap április 15. óta, amikor ismét kétezernél kevesebb, 1996 új fertőzöttet mutattak ki. Az új koronavírusos fertőzést az orosz fővárosban eddig 1 068 048 ember kapta el és 17 754 ember halt bele.

Az orosz operatív törzs által kedden közzétett hivatalos adatok szerint Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 9631-gyel 4 718 854-re emelkedett.

A napi növekmény 0,17 százalék, az új esetek 12,6 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek szám 269 318-ra csökkent, a halálos áldozatoké 379-cel 106 307-re, a felépülteké pedig 9631-gyel 4 343 229-re emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 126,2 millió, az elmúlt napokban pedig mintegy 184 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 512 739 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Szergej Sojgu védelmi miniszter kijelentette, hogy az orosz fegyveres erőknél eddig több mint 650 ezer katonát, családtagot és polgári alkalmazottat oltottak be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.