Koronavírus-járvány

Moszkvában megkezdték a házi védőoltást

A vakcinát mínusz 18 fokon, különleges gyógyszerészeti termikus tartályban szállítják.

2021.04.13 20:57MTI

Megkezdődött a mozgásukban korlátozott moszkvai lakosok otthonukban történő beoltása - közölte Marija Rakova polgármester-helyettes kedden újságírókkal.

Rakova közölte, hogy a kísérleti jelleggel elkezdett eljárásra 120 ezer embernek lehet szüksége. Közölte, hogy a védőoltás házi beadásához minden közgazdasági kerületben 66, szakképzett orvosokból és ápolókból álló brigádot hoztak létre.

A vakcinát mínusz 18 fokon, különleges gyógyszerészeti termikus tartályban szállítják. Az oltásra nem kell külön jelentkezni, az érintettekről a szociális ellátószolgálat értesíti a kórházakat.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy noha Oroszországban nyugodtabb a járványhelyzet, mint a szomszédos országokban, még nem járt le a maszkviselés ideje.

Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagokat menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezérigazgatója kedden újságíróknak kijelentette, hogy hamarosan megkezdődik a Szputnyik V szerbiai, olaszországi és iráni gyártása, és a kibocsátás Fehéroroszországban és Kazahsztánban "gyakorlatilag már folyik".

Közölte, hogy Indiában, ahol kedden hagyták jóvá az oltóanyag alkalmazását, öt cégnél nyárra havi 50 millió adagra futhat fel a termelés. Mint mondta, az RFPI 10 országban 20 vállalattal szerződött le a gyártásra.

Az orosz operatív törzs által kedden közzétett hivatalos adatok szerint Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 8173-mal 4 657 883-ra emelkedett.

A napi növekmény 0,18 százalék, az új esetek 12,8 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 272 506-ra csökkent, a halálos áldozatoké 338-cal 103 601-re, a felépülteké pedig 9611-gyel 4 281 776-ra emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 124,1 millió, az elmúlt napokban pedig mintegy 193 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 500 732 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.