Kínos baki

R.bancnak nézte a Facebook egy francia falu nevét, le is tiltotta az oldalt

Tévedésből letiltotta a Facebook a Franciaország észak-keleti részén található Bitche falu közösségi oldalát, ugyanis a község neve nagyon hasonlít az angol k.rva (bitch) szóra.

2021.04.13 19:17ma.hu

Az 5000 fős község hivatalos Facebook-oldalát a múlt hónapban távolította el az algoritmus vulgáris nyelvhasználatért, de bővebb indoklást azóta sem kapott az önkormányzat.

Később a Facebook hivatalos bocsánatkéréssel fordult a falu lakóihoz, és kedden helyre állt a rend. A település polgármestere az oldal visszaállításának örömére a bitche-iek nevében meghívta a településre Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-vezérigazgatóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.