Koronavírus-járvány

India megelőzte Brazíliát a regisztrált koronavírus-fertőzöttek számában

Indiában a napi új fertőzésszám minden nap rekordot döntött a múlt héten.

2021.04.12 11:16MTI

India rekord számú új koronavírus-fertőzöttet jelentett hétfőn, és ezzel megelőzte Brazíliát a regisztrált fertőzöttek számában.

Az elmúlt 24 órában 168 912 új esetet regisztráltak. Indiában immár 13,53 millió a megfertőződések száma, Brazíliában pedig 13,45 millió. Az Egyesült Államokban 31,2 millió esetet jegyeztek fel a járvány kezdete óta.

Az utóbbi egy napban történt halálesetek száma 904 Indiában, így már 170 179-en haltak meg koronavírus-betegségben az országban.

Indiában a napi új fertőzésszám minden nap rekordot döntött a múlt héten. Emiatt az újdelhi szövetségi kormány betiltotta a betegek kezeléséhez használt remdesivir nevű antivirális gyógyszer exportját. Narendra Modi kormányfő pedig vasárnap elindított egy négynapos kampányt.

A hatóságok szerint a fertőzés gyors terjedésének egyik fő oka, hogy az emberek nem hordanak maszkot, és az elmúlt hetekben sem halasztottak el számos tömegrendezvényt, vallási és politikai gyűléseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.