Koronavírus-járvány

Drámai videó készült egy romániai kórház sürgősségi osztályán

Lehangoló felvételek magatehetetlen, rossz állapotú betegekről, és az is kitűnik, mennyire megterheli a járvány az egészségügyi rendszert.

2021.04.09 08:45ma.hu

A Maros Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályáról tett közzé videót Raed Arafat belügyi államtitkár, az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) vezetője.

A pár perces riportban lehangoló felvételek vannak magatehetetlen, rossz állapotú betegekről, és az is kitűnik, mennyire megterheli a járvány az egészségügyi rendszert - írja a Transindex.

Több, a kórházban dolgozó egészségügyi megszólal a videóban, Turucz Emília sürgősségi orvos, kiemeli, egyre több a fiatal páciens. Egy másik orvos, Maria Salanță azt ecseteli, hogy amennyiben sokáig tart a közelmúltban tapasztalható tetőzése a hullámnak, hamarosan nem fognak tudni új betegeket fogadni, mert telítődik az intézmény.

Arafat kéri, hogy minél többen osszák meg a videót, hogy az emberek ráébredjenek, mennyire fontos az óvatosság és a járvánnyal szembeni védekezés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.