Koronavírus-járvány

Covid: Hogy vannak nyitva az iskolák, ahol a szakemberek igazán vigyáznak a gyerekekre?

Az USA-ban nyitva van számos iskola. Az ottani, hozzáértő és valódi szakemberek által meghozott intézkedések védik a gyerekeket.

2021.04.05 09:30ma.hu

Számos ország, számos városában továbbra is nagy gondot okoz az a kérdés, hogyan nyissák újra biztonságosan az iskolákat. Szerencsére, azon intézmények tanárai és dolgozói, amelyek már hónapok óta nyitva vannak, nem könnyen, de kitapasztalták, hogyan lehet mindezt működőképessé tenni.

A tapasztalatok egy része összhangban áll az orvosok és virológusok által hangoztatott intézkedésekkel: maszkviselés, légtisztítás, órai (1,5 méteres) távolságtartás és menza korlátozások, valamint a rendszeres tesztelés. Azonban az egykor magasztalt taktikák, mint a napi hőmérséklet-ellenőrzések és az állandó fertőtlenítő takarítás, egyre inkább a süllyesztőbe kerülnek.

Szintén azt tapasztalták, hogy a legtöbb esetben nem a diákok, hanem a tanárok a vírus elsődleges terjesztői, ezért az ő oltásuk és távolságtartásuk kiemelkedően fontos. Sőt, nem akkor lehet engedni a tanárt oktatni, ha beoltották, hanem ha oltás után már ki is alakult a védettsége.

Tehát, az osztálytermek állandó szellőztetése, légtisztítása, klímák esetén részecskeszűrő beépítése elengedhetetlen lépés. Az osztályterem szellőzöttségének mérését a levegő CO2 tartalma alapján kell elvégezni, a 700 ppm határérték felett kötelező a többletszellőztetés elvégzése, így biztosítható az egészséges és biztonságos tanulás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.