Koronavírus-járvány

Brazília saját vakcinát fejlesztett ki

A védőoltás "száz százalékban" brazil, a vakcinával folytatott eddigi kísérletek pedig ígéretesek.

2021.03.26 15:50MTI

Brazília pénteken bejelentette, hogy elkészült a koronavírus elleni első saját gyártású, Butanvac nevű vakcinája, amelyet az Instituto Butantan nevű állami biológiai kutatóközpont fejlesztett ki, s amelyet jóváhagyás esetén azonnal elkezdenek embereken tesztelni.

Joao Doria, Sao Paulo kormányzója az állami laboratórium székhelyén tartott sajtótájékoztatón elmondta: a védőoltás "száz százalékban" brazil, a vakcinával folytatott eddigi kísérletek pedig ígéretesek.

Az Instituto Butantan gyártja Brazíliában a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó CoronaVac nevű vakcináját is, amellyel az emberek túlnyomó többségét oltják a dél-amerikai országban.

A koronavírus-járvány által az Egyesült Államok után leginkább sújtott, 210 millió lakosú Brazíliában eddig 12 320 169 fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 303 462 halálesetet regisztráltak, a gyógyultak száma 10 808 499.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.