Koronavírus-járvány

Megnyíltak Angliában az iskolák

Mostantól szabadtéri iskolai rendezvényeket, sportfoglalkozásokat is lehet tartani.

2021.03.08 11:11MTI

Kéthavi távoktatás után megnyíltak hétfőn az általános és a középiskolák Angliában. Ezzel egy időben életbe lépett az a kormányrendelet, amelynek értelmében az Angliában élőknek írásban indokolniuk kell utazásuk célját, ha külföldre akarnak utazni.

A brit kormány február 22-én ismertette a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások lépésenkénti enyhítésére, a gazdaság és a társadalmi élet újraindítására kidolgozott, négy nyitási szakaszból álló intézkedési tervét.

Ennek első komoly lépéseként indulhatott meg hétfőn a tanítás az összes angliai iskolában, és mostantól szabadtéri iskolai rendezvényeket, sportfoglalkozásokat is lehet tartani.

A középiskolás diákokat az első két hétben összesen három, a későbbiekben hetente egy koronavírus-szűrésnek kell alávetni, bár az iskoláknak ehhez a szülők írásos beleegyezését is kérniük kell.

Az általános iskolákban nem kell tesztelni a gyerekeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.