Koronavírus-járvány

Új, minden eddiginél veszélyesebb az új brazil variáns!

Na most már kezd mindenkinek elege lenni?

2021.03.01 19:09ma.hu

Sokkolta Nagy-Britanniát az új bejelentés: a szakemberek kimutatták a nagyon fertőző brazil vírusmutációt Angliában. Az eset hazavághatja az Egyesült Királyság rövid és hosszútávú terveit is, már most kukázhatják a nyarat, mivel 3-3 fertőzöttet is találtak az angol és a skót területeken.

Míg az angol betegek közül kettő rendszeresen járt Brazíliában, addig a Skóciában élőknek egyáltalán nem volt külső kapcsolata. A brit harmadik esetet pedig nem tudják kivizsgálni, mivel hiányosan töltötte ki a regisztrációs lapot a reptéren.

A gond nemcsak azzal van, hogy a brazil variáns is felütötte a fejét a térségben, sokkal inkább az a probléma, hogy a vakcinák védelme igen kétséges a brazil változattal szemben, ahogyan ezt a dél-afrikai mutáció esetén is tapasztalták.

A hatóságok jelenleg minden szálat próbálnak felgöngyölíteni, keresnek mindenkit, akik február 10-én a Heathrow reptérre érkeztek a Sao Paolo-i járattal.

Skóciában mindhárom esetet azok között találták, akik Párizsból és Londonból tértek haza és 10 napos karanténban voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.