Baleset

Kiesett a sífelvonóból - nyolc métert zuhant egy hatéves kislány

A hegyimentők elmondása szerint a gyermeknek szerencséje volt, hogy a hóréteg vastag és viszonylag puha volt, azért az valamennyire tompította az esést.

2021.02.27 09:36ma.hu

Egy síedzésen résztvevő hatéves kislány megcsúszott egy felvonóban és nyolc métert zuhant. Az egyik sinaiai sípályán található felvonó automata biztonsági rendszere nem működött.

A baleset az edzés után történt, a kis sízők az egyik hegyi menedékházból indultak el a 2000 méteres tengerszint feletti magasságban található felvonóra, hogy leereszkedjenek a városba.

A kislány, akit egy kortársa és egy felnőtt is kísért, megcsúszott, a másik kislány és a felnőtt kísérő próbálta őt megmenteni, elkapták a dzsekijét, de az a kezükben maradt, és a kislány kizuhant.

Annak ellenére, hogy a felvonóra automatikus biztonsági rendszert szereltek fel, az nem működött pénteken, amikor a gyermekek az edzésen voltak. A szerencsétlenül járt kislányt a hegyimentők vitték le a sípályáról, majd rohammentők (SMURD) helikopterrel a marosvásárhelyi megyei kórházba szállították - írta a maszol.ro.

A hegyimentők elmondása szerint a gyermeknek szerencséje volt, hogy a hóréteg vastag és viszonylag puha volt, azért az valamennyire tompította az esést.

Dr. Bogdan Solomon marosvásárhelyi sürgősségi orvos azt nyilatkozta, lehetséges, hogy a gyermek hátgerincének tájéka komolyabban megsérült, de ezt a röntgenvizsgálatok alapján tudják majd pontosan megállapítani. A kislány egyébként jól van, a kórteremben játszott, és ha a vizsgálatok nem igazolnak komolyabb bajt, szombaton már ki is engedhetik a kórházból – tette hozzá az orvos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.