Koronavírus-járvány

Hongkongba megérkezett a Pfizer/BioNTech-vakcina első szállítmánya

A hongkongi hatóságok egyelőre csak a Sinovac és a Pfizer/BioNTech vakcináját engedélyezték.

2021.02.27 08:33MTI

Megérkezett szombaton Németországból Hongkongba a Pfizer/BioNTech koronavírus-megbetegedés elleni oltóanyaga.

A helyi kormányzat közlése szerint 585 ezer adag érkezett az amerikai gyógyszergyártó és a német biotechnológiai cég közös fejlesztésű vakcinájából, és március elejére további több mint 400 ezer dózis érkezését várják.

Hongkongban pénteken kezdték meg a koronavírus elleni oltási kampányt. Hatezer lakos kapta meg a Sinovac kínai gyógyszergyártó által fejlesztett vakcinát.

A 7,5 millió lakosú volt brit gyarmat összesen 22,5 millió adag vakcinát kötött le, 7,5-7,5 milliót a Sinovac, a Pfizer/BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca gyártó készítményéből.

A hongkongi hatóságok egyelőre csak a Sinovac és a Pfizer/BioNTech vakcináját engedélyezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.