Koronavírus-járvány

Életveszélyes állapotba került egy nő, miután beoltották koronavírus ellen

A nő az AstraZeneca vakcinájának első dózisát kapta meg vasárnap, és 10 perc elteltével súlyos allergiás reakció, úgynevezett anafilaxiás sokk tüneteit produkálta.

2021.02.23 17:39ma.hu

Heves allergiás reakciót, anafilaxiás sokkot váltott ki a koronavírus elleni vakcina egy 46 éves nőnél a romániai Olt megyében - számolt be a Maszol.ro a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV) közleménye nyomán.

A hírek szerint a nő - akinek nem volt allergiával kapcsolatos ismert kórelőzménye - az AstraZeneca vakcinájának első dózisát kapta meg vasárnap, 10 perc elteltével azonban súlyos allergiás reakció, úgynevezett anafilaxiás sokk tüneteit jelentkeztek nála.

Miután az oltóközpont személyzete a helyszínen elsősegélyben részesítette, a slatinai kórházba szállították. Állapota jelenleg jó, de egy ideig még orvosi felügyelet alatt tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.