Állatok

Oroszlán támadt gondozónőjére egy állatkertben

Az állatkert szerint valószínűleg nyitva maradt a karám két részét elválasztó tolóajtók egyike.

2021.02.22 08:35MTI

Oroszlán támadt egy gondozónőre az északnyugat-németországi Osnabrück állatkertjében - közölte a rendőrség vasárnap.

A 25 éves nő megsérült, de el tudott menekülni. Elővigyázatosságból kórházba vitték, de a közlemény szerint sebei nem életveszélyesek, állapota nem súlyosbodik.

A gondozó a karám területén dolgozott a támadás idején, melyet "szerencsétlen munkahelyi balesetként" említettek.

Az állatkert szerint valószínűleg nyitva maradt a karám két részét elválasztó tolóajtók egyike. Amikor délelőtt a gondozó az elülső részben dolgozott, és az öt oroszlán a külső kifutóban tartózkodott, minden ajtónak zárva kellett volna lennie.

A támadás a hátán sebezte meg a nőt. Vissza tudott jutni a gondozói átjáróhoz, így biztonságba került, kollégái azonnal a segítségére siettek. Mentővel vitték kórházba - idézte egy közlemény Andreas Wulftangét, az állatkert afrikai oroszlánokért felelős zoológiai vezetőjét.

"Egyelőre kolléganőnk és mi is sokkhatás alatt állunk. A következő napokban, nyugalmas körülmények között beszéljük meg az eseményeket és a baleset okait" - mondta a zoológus.

A napsütéses vasárnap délelőtt egyetlen látogató sem volt, mivel a világjárvány miatt az állatkert zárva tart.

Nagyjából négy évvel ezelőtt két medve kitörése okozott riadalmat, a jegesmedve-barnamedve keverék Tipset akkor le kellett lőni. 2017 márciusának azon a szombat délutánján mintegy négyezer látogató volt az állatkertben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.