Koronavírus-járvány

A Vatikánban kirúghatják azt, aki nem oltatja be magát

A február 8-i rendelet jóval túlmegy az olasz gyakorlaton, amely általában önkéntessé teszi az oltást, de ez jellemző a világ szinte egészére is.

2021.02.18 20:15MTI

A Vatikánban akár elbocsátás is fenyegetheti azokat, akik nem hajlandók beadatni maguknak a koronavírus elleni oltást, kivételt csak azok élvezhetnek, akik érvényes orvosi igazolással bizonyítják, hogy nem ajánlott számukra a vakcina - jelentette csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

A február 8-i rendelet jóval túlmegy az olasz gyakorlaton, amely általában önkéntessé teszi az oltást, de ez jellemző a világ szinte egészére is. A vatikáni rendelet hangsúlyozza a morális felelősséget: "Ha megtagadod az oltást, mások egészségét kockáztatod."

A Vatikán önálló állam, abszolút monarchia Olaszországon belül, és független az olasz törvényektől, munkajogi érdekvédelmi szabályoktól. A Szentszéknek mintegy ötezer alkalmazottja van.

A világon egyébként az első állam lehet a vatikáni, ahol minden felnőtt megkapja az oltást. A pápai államban januárban kezdődött a kampány a Pfizer/BioNTech vakcinájával, Ferenc pápa már megkapta a második adagot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.