Koronavírus-járvány

90 évesen gyalogolt 10 kilométert a hatalmas hóban, hogy megkapja az oltást

A családot nem lepte meg a néni tette, nem félnek a hidegtől.

2021.02.18 10:58ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, szokatlanul hideg időjárás tombol az Egyesült Államokban. Ám a hatalmas hó sem tartott vissza egy 90 éves nénit attól, hogy beoltassa magát a koronavírus-elleni vakcinával.

A Seattle Times jelentése szerint Fran Goldman 10 kilométert tett meg oda-vissza, hogy a vakcinát megkaphassa.

"Éjjel-nappal telefonáltam időpontért, csak hogy kaphassak végre oltást" - mondta. Végül vasárnap reggelre kapott rá lehetőséget, azonban tél tábornok már pénteken lecsapott és tombolt a térségben, így a város általában esős utcáit a hóviharok színterévé változtatta.

A néni polárnadrágba bújt, praktikusan rövidujjú pólót húzott, hogy az ápolószemélyzet könnyen hozzá tudjon férni a felkarjához, rá egy gyapjúpulóvert vett, egy vékony kabátot, majd rá egy esőkabátot vett.

Ezután bebújt a hócsizmájába, elővette a sétatúrabotját és kiment az őrjöngő időjárásba.

"Egyáltalán nem volt egyszerű, igazi kihívás volt" - nyilatkozta a lapnak.

Persze jó korán indult, belekalkulálva minden eshetőséget, és így is csak 5 percet késett a megadott időpontról. Minden elismerésünk!


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.