Koronavírus-járvány

Szlovéniában megkezdődött a tanítás az iskolák alsó tagozatos osztályaiban

Három hónap online oktatás után.

2021.01.26 14:11MTI

Szlovéniában megkezdődött kedden a tantermi oktatás az általános iskolák első három osztályában és az óvodák is kinyithattak - közölte a helyi sajtó.

Három hónap online oktatás után kilenc régióban a 12-ből mintegy 35 ezer kisdiák és 75 ezer óvodás térhetett vissza az oktatási és nevelési intézményekbe. Három régióban a rossz járványügyi helyzet miatt továbbra is online formában folyik a tanítás.

A jelenléti oktatásra való visszaállás előtt kötelező tesztelésnek vetették alá a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat. Hétfőn 20 673 tanítót teszteltek le, a pozitív tesztek aránya 1,3 százalékos volt.

Szlovéniában keddre 1652-vel 159 775-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában 27 beteg hunyt el, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 3406-ra emelkedett. A koronavírusos betegek közül 1157-en vannak kórházban, 190-en intenzív osztályon. Az aktív fertőzöttek száma 18 134.

A szomszédos Horvátországban az utóbbi 24 órában 448 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta számuk elérte a 229 502-öt. Egy nap alatt 23 újabb beteg halt bele a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, a halottak számát 4882-re emelve. Kórházban 1491 beteget ápolnak, közülük 139-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív esetek száma 2510.

Horvátországban a jövő héten térhetnek vissza az iskolapadokba az általános iskolák felső tagozatos osztályai. Az alsó tagozatosok a múlt hétfőtől már járhatnak iskolába. Erről azonban nem született az egész országra vonatkozó döntés.

A horvát megyék a helyi válságstábokkal egyeztetve maguk határozhatnak arról, visszaengedik-e a gyerekeket az iskolákba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.