Koronavírus-járvány

1900 adag vakcinát tett tönkre az a bostoni takarítónő, aki véletlenül kihúzta a hűtőt

Így is hatalmas oltóanyag-hiányban szenved a világ.

2021.01.23 18:14ma.hu

Közel kétezer adat Moderna COVID-19 vakcinát semmisítette meg, miután egy bostoni takarítónő véletlenül kihúzta az oltóanyagot tároló fagyasztót.

"2021. január 19-én, kedden az egyik bostoni gyógyszertár munkatársai felfedezték, hogy az egyik fagyasztó meghibásodott. Ennek eredményeként az ott tárolt Moderna Covid-19 vakcina 1900 adagját kellett kidobni" - jelentette ki Kyle Toto, a bostoni egészségügyi ellátórendszer egyik vezetője.

Az amerikai biotechnológiai vállalat készítményeinek előírt tárolási hőfokát -25 és -15 Celsius-fok között határozták meg, felhasználás előtt pedig 5-7 Celsius-fokig olvadhatnak ki, de csupán a fiolák felnyitása előtti maximum 30 nappal.

Mivel a bostoni gyógyszertárba behatolás nem történt, az idegenkezűséget azonnal kizárták, majd nem sokkal később bebizonyosodott, hogy az egyik takarító nem szándékosan, de véletlenül kihúzta a fagyasztó kábelét - írta az ABC News.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.