Koronavírus-járvány

Magyarország ismét vörös besorolást kapott Ukrajnától

Ismét csaknem ötezer új beteget jegyeztek fel.

2021.01.23 16:57MTI

Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, szombatra is csaknem ötezer új beteget jegyeztek fel, csupán 420-szal kevesebbet a megelőző napinál. Magyarországot közben ismét a vörös zónába sorolta Ukrajna.

A vörös zónából, azaz a koronavírus-járvány tekintetében kockázatosnak minősített országokból érkezőknek Ukrajnában házi karanténba kell vonulniuk két hétre. A karantént a határidő letelte előtt csak negatív PCR-teszttel hagyhatják el, illetve kész vizsgálati eredményekkel kell érkezniük Ukrajna területére, amelyet legkorábban 48 órával a határátkelő átlépése előtt végeztek el. Minden külföldinek kell olyan egészségügyi biztosítással rendelkeznie, amely kiterjed a koronavírusos megbetegedés kezelésére is Ukrajna területén. Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint az országok besorolását pénteken frissítette újból az ukrán egészségügyi minisztérium.

A szombaton közölt hivatalos adatok alapján Ukrajnában pénteken 4928 új esettel 1 187 897-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 116-tal 21 778-ra emelkedett. Eddig 942 107-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 13 ezren, az aktív betegek száma így több mint nyolcezerrel 224 012-re csökkent.

Az országban ismét sok, 1862 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba pénteken. A legtöbb új beteget, több mint ötszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel. Kijevben Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint velük együtt az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 125 ezret, az elhunytaké 12-vel 2272-re nőtt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.