Tragédia

Tűz volt egy kelet-ukrajnai idősotthonban, sokan meghaltak

A lángok a kétszintes épület második emeletén csaptak fel.

2021.01.21 16:18MTI

Tizenöten meghaltak a kelet-ukrajnai Harkivban egy idősotthonban kitört tűzben - közölte csütörtökön az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

A lángok a kétszintes épület második emeletén csaptak fel - jelentette az Interfax Ukrajina hírügynökség.

A katasztrófavédelem helyi vezetőjének egyik munkatársától a hírügynökség helyi tudósítója úgy értesült, hogy kilenc bentlakót menekítettek ki és szállítottak kórházba az égő épületből.

A tűz 100 négyzetméterre terjedt ki. A kiérkező tűzoltóknak sikerült rövid időn belül eloltani a tüzet, az esetet ugyanakkor a hatóság országos szintű veszélyhelyzetnek minősítette. Az oltásban 28 tűzoltó vett részt hét műszaki eszközzel.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál írása szerint a magánházat nemrég alakították át idősotthonná. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tüzet. Ukrajnában az elmúlt napokban különösen hideg volt, átlagosan mínusz 20 Celsius fok közeli.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram üzenetküldő portálon keresztül utasította a kormányt, hogy mielőbb derítse ki, mi okozta a tragédiát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.