Földmozgás

Horvátországi földrengés - Adományokat vitt a Katolikus Karitász Sziszekbe és Petrinjába

A gázkályhák, nagyteljesítményű áramfejlesztők, tartós élelmiszerek, plédek és három raklap mosópor mellett az újjáépítés elindításában szükséges húsz raklap építőanyagot vittek.

2021.01.17 03:28MTI

Több száz családot támogat a Katolikus Karitász azzal a több mint 6,5 millió forint értékű segélyszállítmánnyal, amelyet kedden juttatott el a földrengés sújtotta közép-horvátországi Sziszekbe és Petrinjába.

A segélyszervezet gázkályhák, nagyteljesítményű áramfejlesztők, tartós élelmiszerek, plédek és három raklap mosópor mellett az újjáépítés elindításában szükséges húsz raklap építőanyagot vitt a sziszeki karitásznak négy kisbusszal és egy nyerges kamionnal.

A közleményben idézték Zagyva Richárdot, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettesét, a segélyszállítmányt kísérő delegáció vezetőjét, aki azt mondta, a tárgyi adományok gyűjtése Sziszek testvérvárosából, Szombathelyről indult az egyházmegyei karitász koordinálásában. Hozzátette, a helyiek vezetésével látogattak el a katasztrófa sújtotta településekre, ahol már a jövő építése volt fókuszban. Országos pénzadománygyűjtésük már az újjáépítést fogja segíteni.

A most átadott, több mint 6,5 millió forintnyi adományt a segélyszervezet felhívására Győr, Szombathely és Zalaegerszeg környéki települések, valamint a karitász budapesti közösségei gyűjtötték össze. A szállítmány segít azoknak, akik otthonukban maradhattak, de közműveik nincsenek, és azoknak is, akik már konténerekben, átmeneti szállásokon élnek.

Közölték azt is, az eddigi, célzott adományok - gázkályha, aggregátor, meleg takarók, tartós élelmiszer - mellett műanyag evőeszközökre volt most a legnagyobb szükség, ugyanis a sziszeki karitász megszervezte, hogy központilag főzzenek azoknak, akiknek nincs fedél a fejük fölött.

Az országos összefogáshoz a Katolikus Karitász 1356-os adományvonalának hívásával 500 forinttal, egyéb összeggel a karitasz.hu oldalon bankkártyás adományozással lehet csatlakozni - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.