Erőszak

Ésszel menjünk bármit is ostromolni - sorra rúgják ki állásukból a Capitolium ostromlóit

A 21. században nagyon könnyen lehet már azonosítani egy-egy ilyen megmozdulás résztvevőit vagy szimpatizánsait. Elég egy videó, egy fotó vagy egy komment.

2021.01.10 13:20ma.hu

A Capitolium szerdai incidensét követően tele lettek a közösségi oldalak az ostromról készült videókkal, fotókkal, így hamar azonosítani lehetett, ki vett részt a tüntetésen. Sok munkáltató döntött úgy, hogy megválik azon dolgozójától, akit esetleg felismert a felvételeken.

Nem feltétlen kell ezt az adott vállalatoknak felróni, ugyanis volt, aki céges kitűzőt viselve őrjöngött a tömegben, amitől a legtöbb cég igyekezett elhatárolódni. A szólásszabadság ugyanis nem egyelő a közbiztonság veszélyeztetésével.

Volt, aki annak ellenére, hogy szerencsésen lemaradt a felvételekről, posztban vagy kommentben leplezte le magát a közösségi oldalakon, amelyektől szintén elhatárolódtak a munkáltatók.

Sőt, olyanok is akadtak nem kis mennyiségben, akik bár személyesen nem vettek részt az ostromban, a Facebookon vagy a Twitteren bátorították a tüntetőket. Ez szintén sok vállalat számára volt összeegyeztethetetlen a munkavégzéssel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.