Koronavírus-járvány

Koronavírust vitt az idősotthonba a Mikulás - 26-an haltak meg - videó

Az önkéntes Mikulásról csak később derült ki, hogy szuperterjesztő.

2021.01.03 05:42ma.hu

Eddig 26 lakó halt meg egy belga idősotthonban, miután decemberben meglátogatta az intézményt egy önkéntes Mikulás. A férfiről pár nap múlva kiderült, hogy koronavírusos, és szuperterjesztő.

Mint ismeretes, a flandriai Mol városában található Hemelrijck idősotthon egyik lakójának fia vállalta, hogy meglátogatja az időseket Mikulás-ruhába öltözve. Az előírások szerint maszkot viselt, és nem is fogta meg az ajándékokat, csak a közösségi térben találkozott a lakókkal. És még így is hetvenöt embert fertőzött meg.

December hatodika óta az idősotthon 26 lakója hunyt el, további 85 embernek – köztük 40 dolgozója az intézménynek – lett pozitív koronavírus-tesztje. Az AFP-nek nyilatkozó orvosszakértő szerint egyelőre nem vehető biztosra, hogy a Szent Miklósnak öltözött férfi vitte be a ragályt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.